Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Μπουλούκος, υποψ. Σύμβουλος


Την 23 και 24 Φεβρουαρίου καλούμαστε ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου να εκλέξουμε Διοικητικό Συμβούλιο και Πρόεδρο. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο κι αναδεικνύεται σε πιο κρίσιμο από ποτέ. Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ  για όλους. Οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί, να κρίνουμε και να επιλέξουμε στις προσεχείς αρχαιρεσίες τους πιο άξιους και ικανούς για να προωθήσουν τα αιτήματα του κλάδου μας.
Οφείλουμε να υπερβούμε τις περιχαρακώσεις και τους διαχωρισμούς του παρελθόντος, να μην λάβουμε υπόψη τους παρωχημένους και αναχρονιστικούς κομματικούς μηχανισμούς, να ψηφίσουμε δικηγορικά και να επιλέξουμε Πρόεδρο που μπορεί να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του Δικηγόρου και της Δικηγορίας.

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την Δικηγορία και τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Ενωτικά, αγωνιστικά, διεκδικητικά προχωράμε μπροστά, όχι απλά για να διαχειριστούμε ό,τι απέμεινε από τη Δικηγορία, αλλά για να ανορθώσουμε το λειτούργημά μας και τους δεσμούς με την Κοινωνία και να διασφαλίσουμε το μέλλον με νέα προοπτική. Κλείνουμε την πόρτα και αφήνουμε έξω από τον Σύλλογο τον στείρο, κηδεμονευόμενο και αναχρονιστικό συνδικαλισμό των πελατειακών σχέσεων και των υποχωρήσεων.
Σε αυτή την προσπάθεια συστρατεύεται η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ». Θα είμαι και εγώ μαζί με άλλους άξιους και ικανούς συναδέλφους υποψήφιος σύμβουλος με τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με την ονομασία "ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ", στον οποίο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το «ΒΗΜΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ERGA OMNES” και την "ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ", και στηρίζουμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα  για την Προεδρία του Βασίλη Αλεξανδρή.
Αθήνα, 23.01.2014
Γιώργος Αρ. Μπουλούκος 
Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Α. ο κ. Γ. Μπουλούκος για τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΣΑ


Την Τρίτη 4/2 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στο θέατρο ACROPOL για την ενημέρωση των δικηγόρων για τα οικονομικά του ΔΣΑ. Σε αυτή τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος Γιώργος Μπουλούκος, ο οποίος ήταν ένας από τους συμβούλους που ζήτησαν την σύγκληση της ΓΣ και την λογοδοσία για τα οικονομικά.

Επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να αγγίζει όλους τους συναδέλφους, καθώς ούτε κα ο πιο κακόπιστος θα μπορούσε να διανοηθεί μια τόσο κακή και αδιαφανή διαχείριση. Και οι τρεις ισολογισμοί είναι ελλειμματικοί και η συνολική ζημιά της τριετίας θα ξεπεράσει τα 5000000 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν. Ενδεικτικά:
-Οι 115 προσλήψεις-συμβάσεις, ποιους αφορούν, με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή, για την κάλυψη ποιων αναγκών, με ποιες αποδοχές;
-Οι παροχές προς τρίτους, με ποια διαδικασία , σε τι αφορούσαν;
-Οι αναθέσεις-συμβάσεις με ποια διαδικασία έγιναν, σε τι αφορούσαν;
-Οι εκδόσεις 545000 ευρώ σε τι αφορούν, γιατί έγιναν και πώς επιλέχθηκε ο ανάδοχος;

Τόνισε ότι όλα αυτά πλήρωσαν οι δικηγόροι εν αγνοία τους, χωρίς να υπάρχει καμία βελτίωση στις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες. Επιπλέον ο σύμβουλος Γιώργος Μπουλούκος έθεσε την διαφορά της προηγούμενης δικής του διαχείρισης ως ταμίας που με σεβασμό και υπευθυνότητα επένδυσε και το τελευταίο ευρώ των συναδέλφων, ώστε να δημιουργηθεί υψηλό αποθεματικό για όλους τους δικηγόρους, χρήσιμο ιδιαίτερα στην συγκυρία που διέρχεται ο κλάδος. Όμως, δυστυχώς, τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν για τους ημετέρους και μεταβλήθηκε ο Σύλλογος σε «μαγαζάκι» πελατειακών σχέσεων και ρουσφετιών του απερχόμενου προέδρου.

Αναφέρθηκε στην αυθαιρεσία, αν όχι παρανομία, του προέδρου να μην συγκαλεί την ΓΣ, την οποία χαρακτήρισε ως μόνη διέξοδο για την λογοδοσία ως προς τα οικονομικά και την διαχείριση τους. 

Αντιθέτως, αποφεύγει οποιαδήποτε εξήγηση ή έστω αναφορά και προσπαθεί να υποβαθμίζει το θέμα διεξάγοντας μια προεκλογική εκστρατεία από ανούσιες δημοσιοσχεσίστικες φιέστες, κοινωνικοεπιστημονικές εκδηλώσεις και διανομής βιβλίων από τους σπόνσορες που επενδύουν σε μια ακόμη ανάλογη διαχείριση.

Κάλεσε, τέλος, όλους τους συναδέλφους όχι απλά να ενδιαφερθούν και να ενημερωθούν, αλλά να προβληματιστούν και να διαδηλώσουν δια της συμμετοχής και της ψήφου τους την αντίθεσή τους.Γιώργος Αρ. Μπουλούκος
Δικηγόρος – Σύμβουλος Δ.Σ.Α.
·         Μεσσηνιακής καταγωγής.
·         Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
·         Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
·         Από το 1996 διατηρεί ιδιωτικό Δικηγορικό Γραφείο.
·         Εκλεγμένος Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
·         Εκλεγμένος 4 φορές στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διετέλεσε ταμίας κατά την προηγούμενη θητεία του (2008-11).
·         Μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος.
·         Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα.
·         Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του στον Δ.Σ.Α., διετέλεσε υπεύθυνος επιτροπής αλλοδαπών και υπεύθυνος legal aid, καθώς και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στη Βαλκανική Ομοσπονδία Νομικών.
·         Συμμετείχε σε πολλές επιτροπές επεξεργασίας νομοθετικών προτάσεων του Δ.Σ.Α. (για την Ποινική Δικονομία, για την διαμεσολάβηση σε αστικές υποθέσεις κ.α.).
·         Συμμετείχε σε Συνέδρια και Σεμινάρια Δημόσιας Διοίκησης, Ποινικού και Εμπορικού Δικαίου.
·         Εκπροσώπησε τον Δ.Σ.Α. σε Σεμινάρια και Ημερίδες, Νομικών Επιστημονικών Ενώσεων, εντός και εκτός Ελλάδος.
·         Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, πάνω σε θέματα επικαιρότητας και νομικού περιεχομένου.
Αμερικής 15, τ.κ.106 72,  Αθήνα
τηλ: 210 36 42 878, κιν: 6932 917371, Fax: 210 3620097
             facebook page: Γιώργος Μπουλούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου