Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Βασίλη Κατσαφάδου, υποψ. Συμβούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Βασίλη Κατσαφάδου ,υποψηφίου συμβούλου ΔΣΑ με τη ''Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων'' : 

Η δικηγορία φθίνει,οι ανισότητες μεγαλώνουν,χιλιάδες συνάδελφοι οδηγούνται σε βίαιη έξοδο από το επάγγελμα,οι ασφαλιστικές εισφορές στα ύψη,οι συνθήκες άσκησης της δικηγορίας θλιβερές, η δημοκρατία στον ΔΣΑ στο ναδίρ...

Με δεδομένο αυτό το τοπίο για τη δικηγορία σήμερα,τα κομματικά ψηφοδέλτια ή τα ευκαιριακά ετερόκλητα σχήματα μπορούν άραγε να δώσουν λύσεις; Ασφαλώς όχι!

Μόνο η αδέσμευτη,συνεπής,έντιμη και μαχητική πολύχρονη παρουσία του υποψηφίου Προέδρου του ΔΣΑ Παναγιώτη ΓΑΛΑΤΣΕΛΗ έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει επιλογή νίκης,ελπίδας και ευθύνης για τους δικηγόρους που αντιστέκονται.Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς,όπως δεν υπάρχει και χώρος για κομματικό συνδικαλισμό.

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ", η μεγάλη ενωτική παράταξη των δημοκρατικών δικηγόρων, απευθύνεται στο μυαλό και την καρδιά των συναδέλφων που έχουν βαρεθεί τις μεγαλοστομίες προεκλογικά και τις διαψευσμένες ελπίδες μετεκλογικά. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΔΣΑ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Απαιτείται η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στις εκλογές.Η αποχή είναι ο σίγουρος τρόπος για να μείνουν όλα ίδια... 

Ενότητα-Ανατροπή-Νίκη!!! Από τους δικηγόρους για τους δικηγόρους!Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, 

οι προσεχείς εκλογές στον ΔΣΑ της 23/24 Φεβρουαρίου συνιστούν μια μεγάλη ευκαιρία,αλλά και μια κρίσιμη πρόκληση.Ζητούμενο για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι η ανακοπή της συνεχούς υποχώρησης και απαξίωσης του κλάδου. Η πρόταση του ενωτικού συνδυασμού''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ'',

με επι κεφαλής τον έντιμο,μαχητικό,ασυμβίβαστο και συνεπή συνδικαλιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΛΕΤΣΕΛΗ,είναι ξεκάθαρη.

Κι αυτό γιατί η συμπαράταξη προέκυψε μέσα από κοινούς αγώνες κατά την τελευταία τριετία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον Σύλλογο (που καταπατήθηκε ΒΑΝΑΥΣΑ),για την προάσπιση του λειτουργηματικού χαρακτήρα της δικηγορίας,τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της ισότητας των ευκαιριών για όλους, για διαφάνεια στη διαχείρηση των οικονομικών,για αντίσταση στα πελατειακά δίκτυα,για εξασφάλιση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη ιδιαίτερα για τον ανήμπορο πολίτη κ.α.


Αντίθετα,παρατηρούμε την κάθοδο στις εκλογές ευκαιριακών σχημάτων με θολά και αμφίσημα μηνύματα και ετερόκλητες συμμαχίες συμβούλων που στη διάρκεια της τριετίας υποστήριζαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και πρακτικές. Αποκορύφωμα του αξιοπερίεργου αυτού φαινομένου συνιστά το γεγονός ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΩΣ ΑΚΕΦΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ,ΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ'' ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ,ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ!!! 


Οι συνδυασμοί δηλ.αυτοί δεν θεώρησαν ικανό τον υποψήφιο Πρόεδρο που προτείνουν να ηγηθεί ενός σχηματισμού με ένα στοιχειώδες πρόγραμμα,σε κάθε πάντως περίπτωση το απέφυγαν.Ετσι ο κοινός τους υποψήφιος εαν δεν εκλεγεί Πρόεδρος του ΔΣΑ δεν θα είναι ούτε σύμβουλος(!!!),ενώ εάν εκλεγεί δεν θα διαθέτει ως ομάδα παρά ένα συνονθύλευμα συμβούλων,χωρίς κανένα στοιχείο προγραμματικής συνοχής και δέσμευσης!!! 


Είναι προφανές ότι τέτοιες επιλογές δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι συνιστουν μιά σοβαρή πρόταση προοπτικής για τον ευρισκόμενο σε τέλμα ΔΣΑ και το δοκιμαζόμενο δικηγορικό σώμα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ,απευθύνει ενωτικό δημοκρατικό κάλεσμα νίκης και ελπίδας προς όλους τους δικηγόρους που διψούν για έναν ΔΣΑ δημοκρατικό,συμμετοχικό,με διαφάνεια και αλληλεγγύη και έναν Πρόεδρο μαχητικό και ασυμβίβαστο που θα ανατρέψει το σημερινό τοπίο ηττοπάθειας και παραίτησης.


Βασίλης ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, υποψήφιος σύμβουλος ΔΣΑ ,


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


ΥΠΟΨ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΑ Παν.ΓΑΛΕΤΣΕΛΗΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου