Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

o υποψ. Σύμβουλος Γ. Μπουλούκος στην Παρουσίαση του Ενιαίου ΨηφοδελτίουΌπως πληροφορεί το ergaomnes.gr 

Η μαζική προσέλευση δικηγόρων σφράγισε την πανηγυρική εκδήλωση-παρουσίαση του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» για τις αρχαιρεσίες στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» – όπως μαρτυρεί και το όνομά του – αποτελεί ενωτική προσπάθεια και συνεύρεση δικηγόρων από διαφορετικές προελεύσεις και σχήματα, οι οποίοι, όμως, συμφωνούν σε μια σειρά βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και διαθέτουν ενιαία προγραμματική βάση, προκειμένου ο ΔΣΑ να καταστεί και πάλι πρωτοπόρος επιστημονικός σύλλογος.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν δικηγόροι από τις παρατάξεις «Βήμα Νομικών Erga Omnes», «Ώρα Ευθύνης», «Δικηγορική Ανανέωση» και άλλοι ανεξάρτητοι συνάδελφοι, οι οποίοι υποστηρίζουν για πρόεδρο του ΔΣΑ τον Βασίλη Αλεξανδρή.
Ο υποψήφιος πρόεδρος, Β. Αλεξανδρής και οι Δ. Βερβεσός («Βήμα Νομικών Erga Omnes»), Γ. Μπουλούκος («Ώρα Ευθύνης»), Στ. Αναλυτής («Δικηγορική Ανανέωση») και Θ. Πέππας εκ μέρος του συντονιστικού οργάνου ανέλυσαν τις θέσεις και τις προτάσεις του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» για τον ΔΣΑ, τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη, ενώ παρουσίασαν αναλυτικά τους υποψηφίους του συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων δικηγόρων στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Περαιτέρω ο κ. Μπουλούκος (νυν Σύμβουλος του ΔΣΑ) τοποθετήθηκε ως εξής:

Ο σύμβουλος Γιώργος Μπουλούκος τόνισε την χαρά, την τιμή και την ικανοποίησή του να μετέχει σε αυτό το ψηφοδέλτιο που αποτελείται από 24 μαχόμενους Δικηγόρους, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και τοποθέτησης. Άλλωστε, όπως είπε, στην διαδρομή του στον Σύλλογο πάντοτε λειτούργησε και προσπάθησε για ΟΛΟΥΣ τους Δικηγόρους. Πάντοτε υπηρέτησε την αντίληψη ενός άδολου, ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου συνδυκαλισμού. 
Επεσήμανε ότι ήταν μια χαμένη τριετία για τον κλάδο, μια τριετία υποχωρήσεων και ηττών. Ο απερχόμενος πρόεδρος κρύφτηκε πίσω από μια αντιμνημονιακή ρητορεία και αποδείχθηκε ο πιο συστημικός και συστηματικός εφαρμοστής των εντολών της ΤΡΟΙΚΑ. Ενώ και για τα καθημερινά προβλήματα δεν προσπάθησε καθόλου επιδεικνύοντας παντελή αδιαφορία. Ως προς αυτά η ΤΡΟΙΚΑ δεν επέτρεπε;! Όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κακή διαχείρηση των οικονομικών του Δ.Σ.Α. 

Μετέτρεψε ο απερχόμενος πρόεδρος τον Σύλλογο σε «μαγαζάκι» πελατειακών σχέσεων και ρουσφετιών. Έκανε δε την αντιπαράθεση με την δική του θητεία ως ταμίας του Δ.Σ.Α. όταν σωρρεύθηκαν χρήματα και δημιούργησε αποθεματικά για να είναι χρήσιμα σε όλους τους Δικηγόρους και όχι στους ημετέρους. Η έλλειψη σεβασμού των χρημάτων των συναδέλφων αφήνει οικονομική ζημία τριετίας άνω των 5 εκατομυρίων ευρώ, τρεις ελλειμματικούς ισολογισμούς, που προκλήθηκαν από αύξηση μισθολογικού κόστους και υπερωριών, 115 προσλήψεις - συμβάσεις, αύξηση παροχών σε τρίτους, εκδόσεις, αναθέσεις έργων, και μάλιστα χωρίς καμιά διαδικασία και ακόμη με άρνηση λογοδοσίας και κάθε αιτιολογίας. 
Επικεντρώθηκε, στη συνέχεια, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανεξάρτητου υποψηφίου προέδρου Βασίλη Αλεξανδρή. Συγκεκριμένα, «στο ήθος του ανθρώπου, στη γνώση του επιστήμονα, στην μαχητικότητα του Δικηγόρου» ως συστατικά για την σοβαρή εκπροσώπηση του Δ.Σ.Α. Ζήτησε, τέλος, την αγωνιστική στήριξη του «ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ» και της υποψηφιότητας του Βασίλη Αλεξανδρή ως νέου προέδρου του Δ.Σ.Α., προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος του Λειτουργήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου