Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Αποτίμηση των εκλογών και του blog


Το 2014dsa.blogspot.gr  το δημιούργησα με σκοπό την αντικειμενική πληροφόρηση των συναδέλφων πριν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Σκοπός ήταν να παρουσιαστούν όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι πέραν της τυπικής ανακήρυξης των υποψηφίων. Στη διαδικασία αυτή παρουσιάστηκαν τα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση των δικηγόρων και του κλάδου και έγιναν συνεντεύξεις με υποψήφιους Προέδρους και Συμβούλους. Δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση υποψηφιότητας πολλών υποψηφίων Συμβούλων. Τέλος δόθηκαν όλες οι πρακτικές πληροφορίες για την διαδικασία της ψηφοφορίας 23-24/2/2014.

Έγινε δηλαδή αυτό που ήθελα και εγώ και πολλοί συνάδελφοι να δουν να γίνεται μέσα από το site του ΔΣΑ, όπου όλοι θα είχαν την ίδια δυνατότητα έκφρασης και προβολής της υποψηφιότητάς τους. To blog πέτυχε προβολές άνω των 40000 αυτόν τον μήνα και αυτό γιατί εκτιμήθηκε ως πηγή πληροφόρησης. Ευχαριστώ όλους όσους το επέλεξαν για ενημέρωση.

Περαιτέρω ως συμπέρασμα του εκλογικού αποτελέσματος του Α' γύρου είναι ότι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία και για την κοινωνία και για τον κλάδο η αποχή δεν μπόρεσε να ηττηθεί.

Οι δικηγόροι απαξιώνουν να ασχοληθούν με τη λειτουργία του Συλλόγου εξ ου και η τεράστια αποχή στην κάλπη των Συμβούλων, και αποδοκιμάζουν τη συνολική λειτουργία του ΔΣΑ. Ιδίως οι νεανικές κάλπες είχαν αρκετά μειωμένη συμμετοχή.

Στην κάλπη για Πρόεδρο εκφράστηκε ένα τεράστιο αντι-Αδαμοπουλικό κύμα, ενισχύοντας τον Αλεξανδρή ως υποψήφιο με τις περισσότερες πιθανότητες νίκης, ως κίνηση για αλλαγή ενάντια στη διοίκηση που άσκησε ο κ. Αδαμόπουλος.


Εύχομαι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συμβάλλει τα μέγιστα προς το συμφέρον ιδίως των νέων επιστημόνων, και αυτό θα εξαρτηθεί και από την πίεση των ίδιων των συναδέλφων. Στην θητεία αυτή οι εξελίξεις θα αλλάξουν άρδην τον δικηγορικό κλάδο, και ας ελπίσουμε να ενισχυθούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι.


Με εκτίμηση,

Τασιόπουλος Σταύρος, 

νομικός - LLM Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου