Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση κ. Σκαπινάκη, υποψ. Συμβούλου


Η Νέα Γενιά Δικηγόρων δεν είναι απλώς μια ομάδα νέων δικηγόρων, είναι ένας νέο είδος δικηγόρων που δεν λειτουργεί ως υποτακτικό όργανο κομματικών μηχανισμών και του οποίου η δράση δεν υπερκαθορίζεται από πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Επίσης, συνιστούμε μια εντελώς νέα κατηγορία ελευθέρων επαγγελματιών, σφυρηλατημένων στα καυτά σύγχρονα προβλήματα των νέων δικηγόρων που απειλούν κυριολεκτικά με την επαγγελματική μας εξόντωση. Περαιτέρω, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς, γνωρίζουμε καλά ότι η αληθινή αιτία, που προκάλεσε όλα τα θανάσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα, δεν είναι κάτι έξω από εμάς, οι κακοί ξένοι, οι μετανάστες, η έλλειψη παιδείας, οι κακοί νόμοι, η διαφθορά κτλ., αλλά το ανθρωπολογικό μοντέλο του υλιστή, ατομικιστή και παρτάκια νεοέλληνα που επεκράτησε σαν ιός μαζικά στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες, δηλαδή, θεωρούμε ότι το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Εμείς είμαστε η ασθένεια, γι' αυτό και ό,τι φτιάχνουμε είτε είναι κόμμα, είτε παράταξη, είτε επιχείρηση είτε σύλλογος είτε ο,τιδήποτε συλλογικό εκφυλίζεται αμέσως και αυτοκαταστρέφεται! Η λύση, λοιπόν, βρίσκεται στην ανθρωπολογική μας βελτίωση μέσα από την δημιουργία γνήσιων διαπροσωπικών σχέσεων, αντί των ανταλλακτικών, στις οποίες έχουμε συνηθίσει, και της ριζικής αναθεώρησης όλων των θεσμών, ώστε να υποχρεωθούμε σε εξισορροπημένο αυτοέλλεγχό μας. 

Εν ολίγοις, δεν μάς εμπιστευόμαστε και σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε τον αυστηρό μας έλεγχο, ώστε να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο, ο φέρεπλις σωτήρας να μεταμορφώνεται συν τω χρόνω σε τύραννο. Το νέο που εκπροσωπούμε δεν περιορίζεται στο νεαρό της ηλικίας μας, λοιπόν, αλλά στην νέα αντίληψη που πρεσβεύουμε στην διαχείριση των προβλημάτων του Συλλόγου μας, αλλά και της κοινωνίας δευτερευόντως. 

Ελπίζουμε να μάς δώσετε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το όραμά μας για έναν εντελώς Νέο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για μια νέα πρότυπη συλλογικότητα για τα ελληνικά δεδομένα.

Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης

υποψ. Σύμβουλος ΔΣΑ
Νέα Γενιά Δικηγόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου