Επικοινωνία

Επικοινωνία:  st.tasiopoulos@gmail.com


Εκλογές ΔΣΑ 2014  Facebook page 


Σε αυτό το blog θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε το κλίμα και τις υποψηφιότητες για τις εκλογές των Δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας που αριθμεί περισσότερα από 20000 μέλη.
Στις  εκλογές 2011  η αποχή ήταν περίπου στο 40%  και δύσκολα θα μειωθεί ενώ ενδέχεται να αυξηθεί.

Σε μια κρίσιμη περίοδο και σε μια τριετία εντός του Μνημονίου οι Δικηγόροι της Αθήνας ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες αλλαγές και βιώνουν και αυτοί την κρίση και του κλάδου και την ευρύτερη οικονομική κρίση.

Οι παρατάξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ και το προεδρείο βρίσκονται μπροστά στην κριτική των συναδέλφων τους και αν άλλες φορές η προεκλογική διαδικασία είχε ξεκινήσει ακόμα και 6 μήνες πριν, σήμερα και σε λιγότερο από ένα μήνα να διεξάγεται η ψηφοφορία η ανακοίνωση όλων των υποψηφιοτήτων ακόμα αναμένεται.

Υπάρχει ακόμη μια διάχυτη αίσθηση συνδικαλιστικής αδιαφορίας από πλευράς του συνόλου των συναδέλφων-ψηφοφόρων και ταυτόχρονα ένα πλαίσιο ερωτημάτων για την επόμενη μέρα.

Μέχρι και την ημέρα των εκλογών θα προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε τα νέα και τις πληροφορίες για τους συνδυασμούς, τους υποψήφιους προέδρους και συμβούλους.Με εκτίμηση,

Τασιόπουλος Σταύρος,  νομικός - LLM Δημοσίου Δικαίου  1 σχόλιο:

 1. Την Παρασκευή 31.01.2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – παρουσίαση του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ». Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υποψήφιος πρόεδρος Βασίλης Αλεξανδρής.Μίλησαν οι σύμβουλοι Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός, Μπάμπης Αναλυτής και Γιώργος Μπουλούκος.
  Ο σύμβουλος Γιώργος Μπουλούκος τόνισε την χαρά, την τιμή και την ικανοποίησή του να μετέχει σε αυτό το ψηφοδέλτιο που αποτελείται από 24 μαχόμενους Δικηγόρους, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και τοποθέτησης. Άλλωστε, όπως είπε, στην διαδρομή του στον Σύλλογο πάντοτε λειτούργησε και προσπάθησε για ΟΛΟΥΣ τους Δικηγόρους. Πάντοτε υπηρέτησε την αντίληψη ενός άδολου, ακομμάτιστου και ακηδεμόνευτου συνδυκαλισμού.
  Επεσήμανε ότι ήταν μια χαμένη τριετία για τον κλάδο, μια τριετία υποχωρήσεων και ηττών. Ο απερχόμενος πρόεδρος κρύφτηκε πίσω από μια αντιμνημονιακή ρητορεία και αποδείχθηκε ο πιο συστημικός και συστηματικός εφαρμοστής των εντολών της ΤΡΟΙΚΑ. Ενώ και για τα καθημερινά προβλήματα δεν προσπάθησε καθόλου επιδεικνύοντας παντελή αδιαφορία. Ως προς αυτά η ΤΡΟΙΚΑ δεν επέτρεπε;! Όπως χαρακτηριστικά είπε.
  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κακή διαχείρηση των οικονομικών του Δ.Σ.Α.
  Μετέτρεψε ο απερχόμενος πρόεδρος τον Σύλλογο σε «μαγαζάκι» πελατειακών σχέσεων και ρουσφετιών. Έκανε δε την αντιπαράθεση με την δική του θητεία ως ταμίας του Δ.Σ.Α. όταν σωρρεύθηκαν χρήματα και δημιούργησε αποθεματικά για να είναι χρήσιμα σε όλους τους Δικηγόρους και όχι στους ημετέρους. Η έλλειψη σεβασμού των χρημάτων των συναδέλφων αφήνει οικονομική ζημία τριετίας άνω των 5 εκατομυρίων ευρώ, τρεις ελλειμματικούς ισολογισμούς, που προκλήθηκαν από αύξηση μισθολογικού κόστους και υπερωριών, 115 προσλήψεις - συμβάσεις, αύξηση παροχών σε τρίτους, εκδόσεις, αναθέσεις έργων, και μάλιστα χωρίς καμιά διαδικασία και ακόμη με άρνηση λογοδοσίας και κάθε αιτιολογίας.
  Επικεντρώθηκε, στη συνέχεια, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανεξάρτητου υποψηφίου προέδρου Βασίλη Αλεξανδρή. Συγκεκριμένα, «στο ήθος του ανθρώπου, στη γνώση του επιστήμονα, στην μαχητικότητα του Δικηγόρου» ως συστατικά για την σοβαρή εκπροσώπηση του Δ.Σ.Α. Ζήτησε, τέλος, την αγωνιστική στήριξη του «ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ» και της υποψηφιότητας του Βασίλη Αλεξανδρή ως νέου προέδρου του Δ.Σ.Α., προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος του Λειτουργήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή