Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Μιχάλη Καλαντζόπουλου, υποψ. ΣυμβούλουΑνακοίνωση του κ. Μιχάλη Καλαντζόπουλου με την παράταξη  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Με κριτήρια βαθιά πολιτικά κι από κοινού κυρίως με νέους, μάχιμους συναδέλφους που γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και παλαιότερους, με σημαντική εμπειρία, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια νέα παράταξη για τις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ, στην οποία κατέρχομαι ως υποψήφιος σύμβουλος. 


Με συγκεκριμένους στόχους και πρόγραμμα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και τεθεί στην κρίση των συναδέλφων μας, η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο δικηγορικό σύλλογο και θα ασχολείται μόνο με τα θεσμικά και καθημερινά προβλήματα των δικηγόρων, συνεχίζοντας ωστόσο να υπάρχει και μετά την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Στις εκλογές του ΔΣΑ δεν κατερχόμαστε ως εκλογικό ψηφοδέλτιο, αλλά ως παράταξη ανοιχτή σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει ουσιαστικά και να προτείνει λύσεις. Γεγονός που σημαίνει ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν κοινή και σύμφωνη με το πρόγραμμά μας στάση, τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, χωρίς να ακολουθούν μετεκλογικά τη γνωστή μοναχική συνδικαλιστική πορεία.

Όλοι εμείς στη “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας έχει ανάγκη από μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε ξεκάθαρα, με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, τον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο, Βασίλη Αλεξανδρή.

Η δική μου ενεργή δραστηριότητα ξεκινά το 2008 στην Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων. Το 2010 διατελώ πρόεδρος αυτής και μαζί με αξιόλογους νέους συναδέλφους πετυχαίνουμε αξιοσημείωτες θεσμικές αλλαγές, όπως τη θεσμοθέτηση της άσκησης των ασκούμενων συναδέλφων μας στα Δικαστήρια και τη νομοθετική καθιέρωση της αμοιβής του ασκούμενου Δικηγόρου. Ταυτόχρονα, διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο συνέδριο της ΕΑΝΔΑ με θέμα το Κτηματολόγιο, ενώ με μια σειρά νέων πρωτοβουλιών, όπως την έκδοση του περιοδικού Ν-ΕΑΝΔΑ και τη διοργάνωση debate υποψηφίων προέδρων, καταφέρνουμε η Ένωση να αποκτήσει εξωστρέφεια.

Σήμερα όπου η γενιά μας έρχεται αντιμέτωπη με τη δικηγορία, των λιγότερων ευκαιριών και των περισσότερων προβλημάτων, ζητώ τη στήριξή σας στην παράταξη και στο πρόσωπό μου, διαβεβαιώνοντάς σας ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε εκεί. Για να δώσουμε λύσεις «στην πράξη». Για να αγωνιστούμε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων του επαγγέλματός μας.


Αθήνα, 3-2-2014.

Μιχάλης Κ Καλαντζόπουλος

Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου