Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Παναγιώτης Περάκης - υποψ. Πρόεδρος ΔΣΑ


Ο κ. Περάκης, σύμβουλος ΔΣΑ 2011-2014, είναι υποψήφιος Πρόεδρος με την Παράταξη Ανεξάρτητη Πρόταση.


Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στα Χανιά, το 1962.
Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στο δίκαιο της πληροφορικής και τη νομική πληροφορική, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.
                                          Oμιλία στην Παρουσίαση του Συνδυασμού:

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1990, παρ΄Αρείω Πάγω από το 1998.
Ασκεί ενεργή δικηγορία, δικαστηριακή και συμβουλευτική, σ’ όλους τους κλάδους του δικαίου, κυρίως σε θέματα εταιριών, ιδιωτικών και δημοσίων συμβάσεων, πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δικαίου του ανταγωνισμού κλπ, έχει δε ασχοληθεί και με ειδικότερα θέματα, όπως ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α.

Έχει ή είχε συνεργασία με πανεπιστήμια, ανεξάρτητες Αρχές και επιστημονικά ινστιτούτα, ήταν δε νομικός σύμβουλος του ελληνικού τμήματος της UNICEF.

Παράλληλα με τη δικηγορία, για πολλά χρόνια συμμετείχε ως άμισθος σύμβουλος-ανεξάρτητος εμπειριγνώμονας σε Νομική Συμβουλευτική Ομάδα της Επιτροπής της Ε.E., στον τομέα των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (προστασία προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονικό εμπόριο, προστασία προγραμμάτων και βάσεων δεδομένων, καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο κλπ), ενώ επί σειρά ετών εκλεγόταν Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαίου της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ) και συμμετείχε σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιτροπές.
Μαζί με την επαγγελματική, διατηρεί και την επιστημονική του δραστηριότητα, με δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε επιστημονικές επιτροπές κλπ, σε διάφορα νομικά πεδία, μεταξύ των οποίων και στον τομέα της εξυγίανσης και της διαφάνειας στο χώρο των αθλητικών ανωνύμων εταιριών, έχοντας υπάρξει και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, από την οποία παραιτήθηκε.
Αρθρογραφεί κατά καιρούς στον τύπο, τόσο για νομικά όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Αναλυτικά οι: ΘΕΣΕΙΣ  (πατήστε στο link)
 της Ανεξάρτητης Πρότασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου