Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Διακήρυξη & Υποψήφιοι - ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ»

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι βιώνουμε μια βίαιη οικονομική επίθεση που βάλλει κατά της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της αξιοπρέπειας του καθενός μας. Οι αυτονόητες μέχρι σήμερα έννοιες της τήρησης του Συντάγματος, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Λαικής Κυριαρχίας της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας, της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν πλήρως καταλυθεί από τις μνημονιακές πολιτικές που εφήρμοσαν οι τελευταίες κυβερνήσεις. Οι μνημονιακές αυτές πολιτικές έγιναν η αιτία να χάσουμε την περηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας και μερικοί από μας να αυτοχειρούν από την απελπισία τους, μην μπορώντας να αντέξουν τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, τις απολύσεις, την κατάρρευση των επιχειρήσεών τους.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της εξαθλίωσης, δυστυχώς, τα μνημονιακά μέτρα στοχοποίησαν την Δικαιοσύνη και το Δικηγορικό Σώμα, πρώτα αντιμετωπίζοντας τον δικηγόρο ως έμπορο-υπάλληλο (επιβολή ΦΠΑ 23%, τέλος επιτηδεύματος, επιβολή τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση αφορολογήτου), αλλά και αυξάνοντας δυσβάσταχτα για τον οικονομικά πολίτη τα κόστη πρόσβασης, απαλλοτριώνοντας «de facto» το εκ του άρθρου 20 του Συντάγματος δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και είναι η οικονομική εξαθλίωση και σύνθλιψη του μεγαλύτερου ποσοστού των συναδέλφων, ενώ οι υπόλοιποι από εμάς προσπαθούμε, δυστυχώς, να πετύχουμε αυτό που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο: την επιβίωση.

Σε όλα αυτά κανείς μας δεν πρέπει να παραμείνει αμέτοχος και αδιάφορος. Οι Δικηγόροι είναι οι συλλειτουργοί της Θέμιδος, οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος, αλλά και οι πολίτες που θα πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο που αρμόζει τόσο προς τους συναδέλφους τους, όσο και προς την κοινωνία.

Εμείς πήραμε την απόφασή μας!!!!


Αβδελίδης Σωτήρης                     Αγγελόπουλος Θεόδωρος            Καστρινάκη Λιάνα

Κατσαμπέρης Γεώργιος             Κατσιβαρδάς Χάρης                      Κουρνέτα Ευριδίκη

Κωνσταντοπούλου Σάντυ          Μαρούδα Βασιλική                         Μελά Σταυρούλα

Μπέλλου Μαρία-Βιολέτα           Πουλάκη Κάτια                                Ροδανάκη Έφη
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Αβδελίδης Σωτήρης

Γεννήθηκα τον Φεβρουάριο του 1976. Φοίτησα στο εκπαιδευτήριο αρρένων ¨Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ¨, από το οποίο απεφοίτησα το 1993. Το 1997 εισήχθην στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα Ιταλίας από το οποίο απεφοίτησα τις αρχές του 2003 και έδωσα επιτυχώς τις εξετάσεις αναγνώρισης και ισοτιμίας του τότε ΔΙΚΑΤΣΑ στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Θράκης ( Κομοτηνή). Από το 2005 και μετά μέχρι και σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας γραφείο στην Αθήνα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στις οποίες συμμετείχα στον Νομό Κοζάνης κατέλαβα τη θέση του α’ επιλαχόντος βουλευτή. Σήμερα είμαι Γραμματέας νομικής υποστήριξης σε πολιτικό κίνημα και ως πολιτικά και συλλογικά ενεργός και αγανακτισμένος με τα πεπραγμένα στο χώρο μας, κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τον συνδυασμό "ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ" με την προοπτική να βάλω ένα λιθαράκι στον αναγκαίο αγώνα που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε με σκοπό να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας και να βάλουμε όλοι μαζί, με ριζοσπαστικές πλέον λύσεις, τέλος στα όνειρα κάποιων εξωτερικών αλλά και εγχώριων οργάνων των μνημονιακών πολιτικών, να μας μετατρέψουν σε εξαθλιωμένους «λειτουργούς της δικαιοσύνης» με ημερομηνία λήξης. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν το αντέχει η συνείδηση μου αλλά και αυτή των λοιπών 11 στο ψηφοδέλτιό μας συνυποψήφιων μου και μάχιμων εκλεκτών συναδέρφων μου. Θα νικήσουμε!ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΕΡΗΣ

Γεννήθηκα το έτος 1980 στη Γαστούνη/Ηλείας και αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο της Γαστούνης το έτος 1997. Πρωτότοκος γιος πολύτεκνης οικογένειας. Εισήχθην στη Νομική σχολή Αθηνών το έτος 1998 και έλαβα το πτυχίο μου το έτος 2003.
Το Σεπτέμβριο του 2006 άνοιξα το δικό μου δικηγορικό γραφείο και ασκώ μάχιμη δικηγορία μέχρι και σήμερα. Διετέλεσα νομικός σύμβουλος σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και από το έτος 2008 συνεργάζομαι με τον Ηλία Πανταζή, έχοντας θέσει σε λειτουργία ένα μάχιμο δικηγορικό γραφείο με την Ευδοκία Λούκου και τον αδελφό μου Διονύσιο Κατσαμπέρη στην Λ. Αλεξάνδρας αρ.100.
Από το 2011 συμμετέχω στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με γνώμονα την πίστη μου σε ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό φορέα που σκοπό θα έχει την προάσπιση των συμφερόντων των δικηγόρων και της κοινωνίας.


ΕΥΡΥΔΙΚΗ  ΚΟΥΡΝΕΤΑ  

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το έτος 1976 και αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Θήβας/Βοιωτίας. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ΑΣΟΕΕ (κατεύθυνση φορολογικό δίκαιο). Κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας από εργαστήρι ελευθέρων σπουδών. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Το έτος 2000 παρείχα νομικές υπηρεσίες στις διευθύνσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων – δικαιοσύνης – εσωτερικών υποθέσεων- schengen του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το έτος 2001 ασκώ μαχόμενη δικηγορία και από το έτος 2003 διατηρώ οργανωμένο γραφείο. Είμαι νομικός και φορολογικός σύμβουλος εμπορικών εταιριών και βιομηχανιών. Διατελώ αιρετή Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας πολιτικού κόμματος, καθώς και μέλος του Νομικού Τμήματος αυτού. Οι εκλογές του ΔΣΑ είναι ο κατ’ εξοχήν τρόπος ενεργούς αλληλεπίδρασης και συμμετοχής, ώστε να υπάρξει η πιθανότητα να αλλάξει κάτι. Στόχος μου είναι με την κάθοδό μου ως ανεξάρτητη υποψήφια με το συνδυασμό «ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ» -μέσα από προτάσεις- η επίλυση των θεμάτων προς όφελος του κλάδου μας.Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Γεννήθηκα τον Μάρτιο του 1973 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το Λύκειο Παπάγου και μετέπειτα εγγράφηκα στην τότε σχολή εμπορικών αντιπροσώπων. Κατόπιν εκπλήρωσα τα στρατιωτικά μου καθήκοντα στην Πολεμική Αεροπορία και ακολούθως σπούδασα λογιστικά. Αμέσως μετά πήρα το πτυχίο νομικής από το Luton University (UK) και μετά το μεταπτυχιακό μου (IT & Telecoms) από το Strathclyde University στη Σκωτία. Το 2005 αποφοίτησα από την Νομική Αθηνών και μέχρι το 2009 εργαζόμουν στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου. Από το 2009 διατηρώ το γραφείο μου στη Γλυφάδα όπου υπήρξαν φορές που και εγώ έχω νιώσει όπως όλοι ότι ''παίζω'' σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Σήμερα, για πρώτη φορά, 11 αξιόλογοι μάχιμοι και ανθρώπινοι συνάδελφοι με ενέπνευσαν να προσπαθήσω και εγώ μαζί τους να καλυτερεύσουμε δυναμικά το σενάριο της ταινίας που ονομάζεται μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με κέφι όρεξη χαρά και αισιοδοξία. Σε κάθε περίπτωση νιώθω τιμή που με υποδέχθηκαν τόσο ζεστά τόσο ενδιαφέροντες και ευχάριστοι άνθρωποι.Κάτια Πουλάκη

Γεννήθηκα τον Νοέμβρη του 1972 στην Αθήνα. Φοίτησα στο Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αναβρύτων, από το οποίο απεφοίτησα το 1990. Το 1991 εισήχθην στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο απεφοίτησα το 1995 και το 1998 με κατατακτήριες εξετάσεις πέτυχα να μπω στην Νομική Αθηνών, όπως το ονειρευόμουν, από την οποία απεφοίτησα το 2002. Ήδη από το 2001 είχα την ευτυχία να εργαστώ δίπλα σε έναν σπουδαίο δάσκαλο και άνθρωπο, τον Γρηγόρη Μέντη, και το 2004,αμέσως μετά την επιτυχή εξέτασή μου για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, άρχισα να ασκώ μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα γραφείο στην Αθήνα. Τόσο κατά τα φοιτητικά μου χρόνια στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και στην Νομική Αθηνών, όσο και κατά την μέχρι σήμερα διαδρομή μου στην μάχιμη δικηγορία είχα πάντα έντονη συνδικαλιστική δράση. Το 2005 και το 2008 στις εκλογές του Δ.Σ.Α. υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό "Δικηγόροι σε κίνηση" και το 2011 στήριξα σθεναρά νεοτευχθέντα τότε κατερχόμενο συνδυασμό. Η αντίληψή μου περί της έννοιας του ενεργού πολίτη ήταν η αιτία να συμμετάσχω σε διάφορες πολιτικού τύπου κινήσεις, αλλά και σε πολιτιστικές οργανώσεις όπως η ΧΕΝ, στην οποία έχω υπάρξει μέλος του ΔΣ αλλά και εκπρόσωπος στο ΕΣΥΝ και στο ΕΣΟΝΕ. Σήμερα είμαι μέλος του Νομικού Τμήματος πολιτικού κόμματος, αλλά κατέρχομαι ως ανεξάρτητη υποψήφια με τον συνδυασμό "ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ" με όραμα την ανατροπή των όσων μας εξαθλιώνουν, την αναγωγή του δικηγόρου ως πραγματικού συλλειτουργού της θέμιδος με σεβασμό και αξιοπρέπεια στο έργο του, αλλά και την ρήξη με την σημερινή καθεστηκυία τάξη για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και της Εθνικής Κυριαρχίας.
Το ευτύχημα είναι ότι είμαι σε αυτήν την προσπάθεια συνδημιουργός και συνοδοιπόρος με 11 εξαιρετικούς σε ποιότητα συναδέλφους, αρκετούς εκ των οποίων δεν τους γνώριζα. Και αυτό με κάνει να αισθάνομαι βέβαιη ότι αυτός ο συνδυασμός ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στα δικηγορικά δρώμενα!!!!


ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Γεννήθηκα το 1979 στα Ιωάννινα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου διέμενα στην Αθήνα και από την ηλικία των 12 ετών έζησα στην Νότιο Αφρική όπου σπούδασα Νομικά και Πολιτικές επιστήμες.
Έχω εργαστεί στην Νότιο Αφρική , στην Ιρλανδία και από το 2005 που επέλεξα να επιστρέψω στην πατρίδα, ασκώ μαχόμενη δικηγορία και διατελώ νομικός σύμβουλος σε διάφορες ανώνυμες εταιρείες και καταναλωτικές οργανώσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα από το 2008 μάχιμο δικηγο
ρικό γραφείο στην Αθήνα.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν είτε η συμφοιτητές μου είτε οι Έλληνες ομογενείς και έχω διατελέσει Πρόεδρος των τελειόφοιτων της νομικής και επί σειρά ετών ήμουν μέλος του Δ.Σ της ελληνικής φοιτητικής κοινότητας του πανεπιστημίου κατέχοντας τις θέσεις του Αντιπροέδρου του Γραμματέα και του Ταμεία. 
Σήμερα επιλέγοντας για ακόμη μία φόρα να μην μείνω αμέτοχη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην καθημερινότητα τους αποφάσισα να είμαι υποψήφια με τον νεοσύστατο συνδυασμό << Θέμιδος Μέτωπο>> στοχεύοντας στην ανατροπή του δικηγορικού κατεστημένου και στην επίλυση των προβλημάτων που απειλούν να αφανίσουν τον κάθε δικηγόρο που μάχεται πλέον για την επιβίωση του.


Σάντυ (Κυριακή ) Κωνσταντοπούλου

Γεννήθηκα στις 28/02/1981 στην Αθήνα . Φοίτησα στο 5ο Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Εξαρχείων όπου και απεφοίτησα με άριστα. Το 1998 βραβεύτηκα απο τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το 1999 πέρασα με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή Αθηνών από την οποία απεφοίτησα το 2005. Είχα την τιμή όσο σπούδαζα στη Νομική Σχολή να έρθω σε επαφή και να δεθώ με δυνατή φιλία με αξιόλογες προσωπικότητες του μέλλοντος πολιτικού χώρου και ενδεικτικά πάντα αναφέρω τον Αργύρη Κοπάνα ,Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας και νυν υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Βόλου, τον Γιώργο Παπανικολάου υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας και πολλούς άλλους αξιότιμους συναδέλφους και πάνω απ'όλα φίλους. Εχω παρακολουθήσει διάφορα νομικά σεμινάρια επί παντός επιστητού, ένεκα του ότι ασκώ έπί 6 συναπτά έτη μάχιμη δικηγορία και επιθυμώ να ενημερώνομαι δια τα νομικά δρώμενα . Τα τελευταία 3 χρόνια διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι κάποιοι "καλοπροαίρετοι" θέλησαν να παραμορφώσουν και μετατρέψουν τη δικηγορία από λειτούργημα σε αγχόνη του δικηγόρου και κατ'επέκταση της δικαιοσύνης. Ποτέ δεν κρυβόμουν πίσω από κάλοπισμένα λόγια και προσωπεία. Πιστεύω στη ρήση του Bertolt Brecht ότι Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται. Ηρθε η στιγμή νομίζω που όλοι μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Γι'αυτό το λόγο και μ'αυτό το σκοπό συνεργάστηκα στο συνδυασμό ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ με 11 αξιόλογους συναδέλφους , μάχιμους δικηγόρους αλλά κυρίως ωραίους ανθρώπους.ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

Ο Χάρης Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.


Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έκανε μεταπτυχιακό στην Πάντειο Σχολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (διπλωματική εργασία στην παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου 348α Ποινικού Κώδικα) .

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία. 

Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010).

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στον Δικαστικό Κλάδο

Έχει συγγράψει τρία βιβλία πολιτικής αρθρογραφίας, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους : 
1. εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρόν στα τεκταινόμενα
2. μεθ’ εαυτόν κατ’αντιμωλίαν 
3. η ειρκτή του ονείρου 

Είναι μέλος του Κοι.Σ.Π.Ε (Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης 8ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Αττικής).

Συντονιστής του Σ Υ.Γ.Α.Π.Α Αθηνών (Σύλλογος για την προστασία της ανδρικής αξιοπρέπειας με διάφορες δράσεις και πλήθουσα αρθρογραφία αφορώσα την αναμόρφωση ορισμένων απαρχαιωμένων διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου).

Μέλος του Συλλόγου κακοποιημένων γυνακαικών « Βοήθεια, Ελπίδα, Ζωή».

Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο) Ποινικό, Εμπορικό (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό κτλ) διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα

Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ” εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ. 

Είναι υπό έκδοση το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο του.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΟΥΔΑ

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του έτους 1984 στην Αθήνα. Φοίτησα στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Υμηττού. Γνωρίζω Αγγλικά και Γαλλικά. Το έτος 2002 εισήχθην στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησα το έτος 2009 με βαθμό πτυχίου «Λίαν καλώς». Παράλληλα με τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών εργάστηκα από το έτος 2007 μέχρι το έτος 2009 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Τον Ιούνιο του έτους 2009 ξεκίνησα την πρακτική μου άσκηση ως δικηγόρος στη Διεύθυνση Νομικών Συμβούλων της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι το έτος 2011. Από το έτος 2011 μέχρι σήμερα ασκώ ελεύθερη δικηγορία ενώ ήδη από το έτος 2012 τυγχάνω μέλος του Νομικού Τμήματος πολιτικού κινήματος. Βρίσκομαι στον αγώνα καθημερινά για κάτι καλύτερο, προερχόμενη από οικογένεια βιοπαλαιστών. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω καλά είναι το να ξεκινάς το συναρπαστικό ταξίδι στη δικηγορία με μοναδικές και ταυτόχρονα πολύτιμες αποσκευές τις γνώσεις σου και την εργατικότητά σου. Μαζί με έντεκα αξιόλογους και μάχιμους συναδέλφους είπαμε να κάνουμε την ανατροπή στις εκλογές του ΔΣΑ 2014: «Θ Ε Μ Ι Δ Ο Σ Μ Ε Τ Ω Π Ο».ΕΛΕΝΗ (ΛΙΑΝΑ) ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ


Η Ελένη (Λιάνα) Καστρινάκη γεννήθηκε, κατοικεί και εργάζεται στην Αθήνα.Σπούδασε 

νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ 

όπου και απέκτησε το πτυχίο της το 1982 . Παρακολούθησε μαθήματα γλώσσας και 

πολιτισμού στα Πανεπιστήμια Βρυξελλών και Κοπεγχάγης . Είναι μαχόμενη δικηγόρος 

από το 1984 και μητέρα δύο παιδιών 21 και 19 ετών. Είναι μέλος της ‘Ενωσης των 

Ελλήνων ,μέλος του ΔΣ του σωματείου ΣΚΕΠ ΕΛΛΑΣ ,μέλος του ΔΣ της Εταιρείας 

Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας καθώς και ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής 

Ανασυγκρότησης (ΕΠ.ΑΝ). Μέλος της ομάδας των καθ’ όλα αξιόλογων και μαχητικών 

συναδέλφων του Μετώπου της Θέμιδος για την υπεράσπιση του δικηγορικού 

λειτουργήματος και του ζωτικού του οξυγόνου, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 10/10/1973 αλλά έζησα στη Θεσσαλονίκη, 

Αλεξανδρούπολη,Ρόδο, Άνω Πορρόια Σερρών και Αθήνα, λόγω των συχνών μεταθέσεων 

του Ταξίαρχου ε.α. πατέρα μου, που κατάγεται από τη Μάνη.Η μητέρα μου είναι 

συνταξιούχος συμβολαιογράφος και κατάγεται από τη Σπάρτη Τελείωσα το 4ο Λύκειο 

Χαλανδρίου με άριστα και φοίτησα στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού 

Πανεπιστημίου Αθηνών απ` όπου και αποφοίτησα το 1998 με λίαν καλώς.Κατά τη 

διάρκεια των σπουδών μου (Oκτώβριος-Δεκέμβριος 1996) φοίτησα στη Νομική Σχολή του 

Πανεπιστημίου του Μπορντώ της Γαλλίας ως υπότροφος του Ευρωπαικού εκπαιδευτικού 

προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Εrasmus-Socrates Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού 

τίτλου του προγράμματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και 

Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλώ άπταιστα 3 ξένες γλώσσες:Αγγλικά 

Γαλλικά και Ισπανικά Τα έτη 2004-2006 ήμουν αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή 

της Αστυνομίας στα μαθήματα Σύγχρονη Διεθνής Πολιτική και Ποινικό Δίκαιο.Επίσης 

εργάστηκα στα Κτηματολογικά γραφεία της Νέας Μάκρης, της Παλλήνης και της 

Κηφισιάς κατά τα έτη 2008-2009 Είμαι δικηγόρος Αθηνών από το 2000 και ασκώ μάχιμη 

δικηγορία σε συνεργασία με τη δικηγόρο Αθηνών παρ`Αρείω Πάγω κα Βασιλική 

Κανελλαίδου-Ράπτη. 

Αποφάσισα για πρώτη φορά να ασχοληθώ με τα κοινά το 2012, όταν 

ήδη η χώρα μας, το Σύνταγμα της, το Εργατικό Δίκαιο ,τα δικαιώματα των πολιτών και το

σύνολο της Οικονομίας μας καταστρέφονταν υπό το βάρος των μνημονίων.Έχω την τιμή 

να είμαι πολιτεύτρια πολιτικού κόμματος στην Α`Αθηνών, μέλος του νομικού του 

τμήματος και μέλος του Τομέα Εξωτερικών και της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεών αυτού. 

Ως μάχιμη δικηγόρος και ενεργή πολίτης έχω βιώσει την πλήρη κατάρρευση της 

οικονομίας, τη φτωχοποίηση του λαου και την καταστροφή της μεσαίας τάξης, λόγω της 

βάρβαρης φορολογικής μνημονιακής πολιτικής, που έχει καταστήσει το λειτούργημά μας 

εμπόρευμα και την πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη αδύνατη. Για αυτούς τους 

λόγους αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές του ΔΣΑ ως ανεξάρτητη υποψήφια με το 

Συνδιασμό <ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΤΩΠΟ> συνεργαζόμενη με άλλους 11 εξαίρετους 

συναδέλφους.Έφτασε πλέον η κρίσιμη στιγμή της αντίστασης.Ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Ή 

ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.Εμείς την απόφασή μας την πήραμε.Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου