Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Νίκου Μουρούτσου, υποψ. Συμβούλου


Aνακοίνωση του κ. Νίκου Μουρούτσου, υποψήφιου Συμβούλου με τον Συνδυασμό Ανεξάρτητη Πρόταση και υποψήφιο Πρόεδρο ΔΣΑ τον κ. Περάκη


Υποστηρίζω τον Παναγιώτη Περάκη για Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πιστεύω ότι τον σταυρό, που κουβαλάνε, οι δικηγόροι της Αθήνας, πρέπει να τον βάλουν σε υποψηφίους του συνδυασμού Ανεξάρτητη Πρόταση.

Η γνώμη μου είναι ότι μόνο ένα Blitzkrieg πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα άσκησης της δικηγορίας και λειτουργίας της δικαιοσύνης μπορεί να φέρει τις αλλαγές, που χρειάζονται οι δικηγόροι και οι θεσμοί.

Η παράλυση του θεσμικού συστήματος και η ανικανότητα του Συλλόγου να παίρνει αποφάσεις απελπίζουν τον δικηγόρο και έχουν συμβάλει στη δραματική καθημερινότητά του.

Η νέα διοίκηση πρέπει με έναν καταιγισμό γρήγορων και αποτελεσματικών κινήσεων να επαναστατικοποιήσει το πλαίσιο άσκησης της δικηγορίας ενάντια στον τοίχο των βυζαντινισμών, που υψώνονται από παντού και την εγκλωβίζουν.

Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, που λατρεύουν την ασάφεια, τις γενικότητες, τα κλισέ, τις λεκτικές και τις εννοιολογικές περικοκλάδες, το κουβεντολόι και τα ατέλειωτα μπλα-μπλα, που δεν αλλάζουν εν τέλει τίποτα, θα είναι η κορύφωση της τραγωδίας για τους δικηγόρους.

Χρειάζονται άνθρωποι, που να θέλουν και να μπορούν βάσιμα να ισχυριστούν: το 'πα και το 'κανα.

Ο Περάκης είναι η κατάλληλη επιλογή για Πρόεδρος του ΔΣΑ, διότι επιμένει στην ανάγκη να λαμβάνονται αποφάσεις.

Κάποιοι επισημαίνουν ότι αποτελεί μια εξαιρετική εκπροσώπηση της Κεντροαριστεράς στον χώρο του δικηγορικού συνδικαλισμού. Κι όμως δεν είναι αυτό. Είναι κάτι πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο: είναι ο άνθρωπος της ανανέωσης, που έχει ζωτική ανάγκη ο δικηγορικός συνδικαλισμός σήμερα. Ανανέωση ενάντια στην ακινησία του συνδικαλιστικού status quo: αυτό και μόνο αυτό είναι που μετράει και που έχει σημασία κι όχι η πολιτική καταγωγή.

Απογοητευμένοι και δικαιολογημένα εξοργισμένοι οι δικηγόροι φυσικό είναι να αμφιβάλλουν για όλους και για όλα. Έχουν άλλωστε μακρά αρνητικότατη εμπειρία. Γι' αυτό ακριβώς είναι που αξίζει να δώσουν στον Περάκη τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά την παρτίδα ξεκινώντας αμέσως να κάνει αυτά που άλλοι έχουν υποσχεθεί μεν αλλά ουδέποτε υλοποίησαν. Γι' αυτό ακριβώς είναι που αξίζει να διεκδικήσουν να βγουν από τον βάλτο, να έρθει ένας πραγματικός κυκλώνας, που να μην αφήσει όρθιο τίποτα από το κατεστημένο της ακινησίας, που τους κατατρώει και τους μιζεριάζει τη ζωή.

Οι δικηγόροι της Αθήνας έχουν πια επιλογή. Τους προσφέρεται όχι μόνο ως διακήρυξη αρχών αλλά κυρίως με τη μορφή των πράξεων και των γεγονότων από τη θητεία του Περάκη ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από το 2010 μέχρι σήμερα. Ας αξιοποιήσουν αυτή την προσφορά.

Αξίζει τον κόπο!


ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ
Υποψήφιος σύμβουλος με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

nmathens@yahoo.gr, Facebook.com/nikos.mouroutsosΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου